Jumbo verzelfstandigt meer Belgische filialen

Jumbo verzelfstandigt meer Belgische filialen

Daarmee is het aantal zelfstandige Belgische winkels van de supermarktketen (16) bijna net zo groot als het aantal van Jumbo zelf (17).

Supermarktketen Jumbo gaat binnenkort nog eens 3 extra Belgische filialen verzelfstandigen. Daarmee is het aantal zelfstandige winkels (16) bijna net zo groot als het aantal supermarkten van Jumbo zelf (17).

De Jumbo-supermarkten in Lanaken, Heusden-Zolder en Sint-Lambrechts-Herk worden later dit jaar overgedragen aan franchisenemers. De aankondiging volgt op de verzelfstandiging van 2 supermarkten eind vorig jaar, beiden in de provincie Antwerpen (in Ranst en Rijkevoorsel).

Concurrent Delhaize loopt tegen flink wat problemen aan in België bij het verzelfstandigen van winkels. Over overdragen van de supermarkten aan franchisenemers daar gaat gepaard met diverse stakingen en gesteggel met vakbonden. Gevreesd wordt dat werknemers de dupe worden van de stap, en de arbeidsvoorwaarden niet mee overgaan naar de nieuwe ondernemers. 

Eerder al benadrukte de België-tak van de keten al dat de impact voor het personeel ‘zeer beperkt’ blijft. Momenteel heeft Jumbo 33 winkels in Vlaanderen. Daarvan zijn er nu 16 van franchisenemers en 17 van Jumbo zelf.

 “We zien dat winkels die door franchise ondernemers aangestuurd worden, meer mogelijkheden hebben om lokaal een bijdrage te leveren aan de omgeving en de winkel rond de klant te bouwen”, aldus België-directeur Peter Isaac.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!