‘Getir gaat herstructueren’

‘Getir gaat herstructueren’

Flitsbezorger Getir voert gesprekken over een ingrijpende herstructurering. Dat melden bronnen aan Sky News. 

Getir zou in gesprek zijn met zijn belangrijkste investeerders en daarbij verschillende opties onderzoeken. Een opsplitsing van het bedrijf, een vertrek uit een aantal overgebleven markten of een vorm van noodherstructurering zouden mogelijkheden zijn.  

Een bron dicht bij het bedrijf ontkent aan Skynews dat er een insolventieproces wordt overwogen. Wanneer het bedrijf zou besluiten een land te verlaten, zou dit ‘op een ordelijke manier’ gebeuren. Weer een andere bron zegt dat er de komende 2 weken belangrijke beslissingen over de toekomst van Getir worden genomen. 

2.500 banen 
Een herstructurering zou duizenden banen in gevaar kunnen brengen, aldus Sky News. Vorig jaar september zorgde een reorganisatie al voor een verkleining van het personeelsbestand. De flitsbezorger schrapte 2.500 banen, zo’n 10 procent van het totale personeelsbestand. 

De flitsbezorger maakte de maand ervoor bekend te vertrekken uit Spanje, Italë en Portugal. Getir bleef naast Nederland nog actief in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Duitsland en Turkije. Deze markten zijn samen goed voor 96 procent van de omzet. 

De flitsbezorger is sinds 2021 actief in Nederland. 2 jaar geleden werd het bezorgbedrijf nog op bijna 12 miljard dollar gewaardeerd. 

Overname Flink
Vorige maand werd bekend dat branchegenoot Flink op het punt staat overgenomen te worden door Getir. Met de eventuele overname zou ruim 700 miljoen euro gemoeid zijn. Als de koop doorgaat is een joint venture volgens ingewijden de meest voor de hand liggende optie. Daarmee zou Getir een monopoliepositie kunnen krijgen, nadat de flitsbezorger eind 2022 al branchegenoot Gorillas opslokte. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!