'Esprit gaat banen schrappen op Amerikaans hoofdkantoor'

'Esprit gaat banen schrappen op Amerikaans hoofdkantoor'

De Amerikaanse tak van Esprit gaat op korte termijn banen schrappen, melden ingewijden aan vakblad WWD. Wel benadrukt ceo William Pak dat het bedrijf niet van plan is om faillissement aan te vragen in de Verenigde Staten.

Het schrappen van zo'n 18 banen volgt op het herstructureren van managementrollen op het Amerikaanse hoofdkantoor van Esprit. De maatregel is een direct gevolg van het faillissement van de fashionretailer in België en Zwitserland, kortgeleden. Ook is het merendeel van de Duitse filialen inmiddels dicht.

Volgens Pak komen deze niet uit de lucht vallen. "De faillissementen in België en Zwitserland waren onderdeel van een grotere herstructureringsstrategie die al geruime tijd aan de gang is." De Amerikaanse markt zou hierom geen onderdeel zijn van de problemen van Esprit. 

De ceo spreekt van een 'EU-probleem': het modebedrijf zou al meer dan 10 jaar lijden onder tegenvallende resultaten in Europa. "We zijn eindelijk in staat het probleem aan te pakken door middel van de herstructurering, zodat Esprit kan terugkeren naar zijn oorspronkelijke kenmerken."

Intussen voert het merk gesprekken met een potentiële investeerder. Volgens The Wall Street Journal zou het gaan om een internationale private equity firma.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!