Superdry wil van de beurs

Superdry wil van de beurs

Van verkoop is voorlopig nog geen sprake.

Superdry heeft een nieuw pakket van maatregelen samengesteld om faillissement te voorkomen. Onderdeel hiervan is dat het Britse modemerk van de beurs wordt gehaald. Van verkoop is voorlopig nog geen sprake.

Met het schrappen van de beursnotering bespaart Superdry op een grote kostenpost, zo bevestigt het modemerk. Volgens ceo Julian Dunkerton is het bedrijf ook niet voornemens om op korte termijn terug te keren naar de Londense beurs. Naar eigen zeggen zijn schuldeisers beter af bij dit plan. Daarbij is Superdry voornemens de huur van een deel van de Britse winkels te verlagen (39) en worden marketingkosten onder de loep genomen. Het merk benadrukt dat er geen effecten zijn voor het personeelsbestand: voorlopig worden er geen banen geschrapt. 

Ook heeft het bedrijf andere maatregelen afgekondigd, zoals het verhogen van de aandelen. Daar wil Superdry 8 tot 10 miljoen pond mee ophalen. Het bedrijf laat wel weten dat de herstructurering niet door gaat zodra de aandeelhouders geen akkoord geven. Als de plannen afketsen, zou het merk alsnog onder curatele worden geplaatst. 

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. Superdry is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het modemerk 18 winkels.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!