‘Primarkpremie’ wordt afgeschaft

‘Primarkpremie’ wordt afgeschaft

De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), ook bekend als de ‘Primarkpremie’, wordt vanaf 1 januari 2025 afschaft. Volgens de Eerste Kamer blijkt uit evaluatie dat de wet onvoldoende werkt zoals beoogd.

De Wtl werd ingevoerd op 1 januari 2017 met als doel om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan te nemen. Dat blijkt onvoldoende te werken. Als aanvulling hierop heeft de Eerste Kamer daarom besloten dat de voorwaarden van het loonkostenvoordeel verruimd worden, zodat werkgevers in meer gevallen in aanmerking komen wanneer zij een werknemer met een arbeidshandicap gedeeltelijk herplaatsen binnen het bedrijf. 

De FNV is blij dat de subsidieregeling aan de grote winkelconcerns vervalt. Volgens de vakbond is de subsidie ooit in het leven geroepen om banen te creëren, maar had het een ‘perverse’ bijwerking. Het belastingvoordeel dat bedrijven krijgen is namelijk alleen voor bedrijven die het minimumloon betalen of net daarboven. Bedrijven doen er dus alles aan om de salarissen laag te houden. Vooral grote kledingconcerns, zoals Primark, Zara en H&M zouden van de regeling gebruik maken.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!