Casa heeft nieuwe eigenaar

Casa heeft nieuwe eigenaar

AAS Retail AB, bekend van de Zweedse warenhuisketen Ahlens, heeft een meerderheidsbelang in Casa verworven. Met deze nieuwe eigenaar gaat de home & living interieurketen zich opnieuw positioneren.

Met de komst van de nieuwe eigenaar zet Casa meer in op de ontwikkeling van de e-commercestrategie. Vincent Nolf, ceo van Casa, vertelt dat deze deal op een belangrijk moment komt voor de keten: “Met deze succesvolle transactie en de komst van een strategische partner zijn we op het gebied van omnichannel uitstekend in staat om in te spelen op deze ontwikkelingen.”

Als onderdeel van het nieuwe strategische plan verkocht Casa afgelopen week 9 verlieslatende winkels. Xenos nam er daar 8 van over. Casa is sinds 2017 actief in Nederland. Sinds vorig jaar is het bedrijf gaan inzetten op online inspiratie en advies.

AAS Retail AB is de holdingmaatschappij van Ayad Al Saffar en is onder andere meerderheidsaandeelhouder van retailgroep Ahlens. Ahlens is de grootste Zweedse warenhuisketen met ongeveer 50 filialen in het Noord-Europese land en bestaat al ruim 100 jaar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!