'Getir plant exit uit Nederland'

'Getir plant exit uit Nederland'

Flitsbezorger Getir trekt zich binnen enkele weken volledig terug uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook staan er volgens Sky News duizenden banen op het spel. 

De Turkse flitsbezorger zou dit deze week aankondigen, melden interne bronnen aan het Britse nieuwsmedium. Alleen al bij de exit uit het Verenigd Koninkrijk staan er zo'n 1500 banen op de tocht. Over hoeveel medewerkers het in Nederland en Duitsland gaat, is nog niet bekend. 

Eind vorige week bleek nog dat Getir door zijn herstructureringsplannen de overnamegesprekken met Flink heeft moeten afblazen. Deze gesprekken, die sinds eind maart werden gevoerd, zouden zijn opgeschort omdat een grote investeerder zich dreigde terug te trekken. 

Turkije en de VS
Vorige week meldde Sky News al dat Getir de Amerikaanse onlinesupermarkt FreshDirect van de hand wil doen, al binnen het halfjaar nadat de flitsbezorger het bedrijf kocht van Ahold Delhaize

Toch ziet Getir nog wel kansen in de VS. Volgens de bronnen wil de flitsbezorger zich uiteindelijk volledig uit Europa terugtrekken, waarna het alleen nog operationeel wil zijn in de VS en in thuisland Turkije. 

Het franchisemodel zou 1 van de grootste pijnpunten zijn van Getir. Waar het model goed werkt in thuisland Turkije, bleek het lastig te implementeren in Europa. Vorig jaar trok het bedrijf zich terug uit Spanje, Frankrijk en Italië. Ook schrapte de flitsbezorger toen meer dan 2.000 banen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!