'Overnamegesprekken tussen Getir en Flink mislukt'

'Overnamegesprekken tussen Getir en Flink mislukt'

De Duitse flitsbezorger Flink wordt toch niet overgenomen door zijn Turkse concurrent Getir. De gesprekken zijn opgeschort omdat Getir van plan is grootschalig te herstructureren, melden bronnen aan het Duitse Tagesspiegel

De overnamegesprekken, die sinds eind maart werden gevoerd tussen Flink en Getir, zouden zijn mislukt omdat een grote investeerder zich dreigde terug te trekken. De herstructureringsplannen waar deze week voor het eerst over werden bericht, blijken grote impact te hebben op Getir. Zo zou de flitsbezorger zich binnen enkele weken volledig kunnen terugtrekken uit enkele Europese markten, zoals Nederland en Duitsland. Ook staan er volgens ingewijden massaontslagen op het programma, waarmee Getir de kosten flink wil drukken. Om hoeveel banen het precies gaat, is niet duidelijk. 

Het franchisemodel zou 1 van de grootste pijnpunten zijn van Getir. Waar het model goed werkt in thuisland Turkije, bleek het lastig te implementeren in Europa. Vorig jaar trok het bedrijf zich terug uit Spanje, Frankrijk en Italië. Ook schrapte de flitsbezorger toen meer dan 2.000 banen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!