'Primera komt met eigen tabaksketen'

'Primera komt met eigen tabaksketen'

Primera wil vanaf 2030 een eigen tabaksspeciaalzaakketen opzetten onder de naam Volado. Dat is het jaar dat gemakswinkels, zoals Primera zelf, geen tabak meer mogen verkopen.

Speciaalzaken mogen wel rookwaar blijven verkopen. Primera gaat daar dus op inspelen met een eigen tabaksspeciaalzaak. Distrifood meldt op basis ingewijden dat de winkelketen Volado gaat heten en Primera’s moet ondersteunen die het moeilijk krijgen door de verkoop van tabak. De retailer zelf heeft de stap nog niet bevestigd.

Het aantal tabakswinkels neemt voor het eerst sinds 10 jaar weer toe. Daarmee is de trend van tabakswinkels die verdwijnen uit het straatbeeld tot stilstand gekomen. De groei is te verklaren doordat supermarkten per 1 juli geen tabak meer mogen verkopen. Zo stopte supermarkt Albert Heijn op 1 januari al met de verkoop van tabak. Nieuwe tabakszaken vestigen zich vooral dichtbij supermarkten.

Uit onderzoek blijkt dat er 3 miljard euro aan omzet wordt gegenereerd met de verkoop van tabak. Supermarkten zouden door het verbod alleen dit jaar al 1,5 miljard euro aan omzet mislopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!