Dirk introduceert bodycam voor personeel

Dirk introduceert bodycam voor personeel

Personeel van supermarktketen Dirk krijgt een bodycam. Zo kunnen de medewerkers van de supermarkt de-escaleren bij gespannen of dreigende situaties.

Dirk voerde in 2023 al een succesvolle pilot uit rondom bodycams. Medewerkers van de winkel mogen hun bodycam aanzetten bij dreigende situaties. Vanaf dat moment neemt de bodycam alles op, maar ziet de veroorzaker zichzelf ook terug. Uit onderzoek is gebleken dat de inzet van de camera op het lichaam er vaker voor zorgt dat de veroorzaker sneller tot inkeer komt.

Algemeen directeur Marcel Huizing ziet de bodycam vooral als extra hulpmiddel voor het personeel: “We hebben een verantwoordelijkheid voor klanten en onze medewerkers. Voor preventie hebben we altijd gebruikgemaakt van cameratoezicht in de winkels. De bodycams zijn voor ons een aanvulling op de werkvloer om dreigende situaties snel te de-escaleren.”

De bodycam op de winkelvloer is anders dan de standaard bodycam van bijvoorbeeld de politie en de NS. De versie van Dirk is kleiner en heeft een scherm aan de buitenzijde. Net als bij andere camera’s in de winkel, worden beelden en geluid alleen opgeslagen en gebruikt als dat nodig is voor overhandiging aan de politie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!