'Fietsenwebshop AGU in financiële problemen'

'Fietsenwebshop AGU in financiële problemen'

Fietsenwebshop en -groothandel AGU verkeert in financiële problemen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf werkt aan een akkoord met zijn schuldeisers, meldt vakmedium NieuwsFiets.

De financiële problemen van de Alkmaarse Groothandels Unie (AGU) zijn met name het gevolg van grote voorraden. Zo heeft de webshop onder meer te maken met tegenvallende verkopen van Jumbo-Visma. Daarnaast zorgen ook een daling van de afzet en lagere marges voor tegenvallers voor het Noord-Hollandse bedrijf. Volgens het vakmedium dook AGU vorig jaar in de rode cijfers, en kampt het met schulden. 

Om tot een onderhands akkoord te komen met de schuldeisers, is het bedrijf eind vorig jaar een WHOA-procedure gestart. Bij deze vorm van schuldsanering hoeven niet alle schuldeisers akkoord te gaan, maar moet dan wel een rechter de afspraken bekrachtigen. Het is niet bekend hoeveel schuldeisers voor en tegen het akkoord hebben gestemd.

AGU richt zich op de verkoop van fietskleding en -accessoires. Voorheen had het merk nog eigen vestigingen in ons land (5). Inmiddels richt het bedrijf zich meer op e-commerce en wholesale in Nederland en België.
 

In dit artikel van afgelopen najaar legt Maartje ter Horst, advocaat op het gebied van WHOA-procedures en herstructureringsdeskundige, uit hoe de WHOA werkt en wat de voordelen van zo'n akkoord zijn. Nog geen premium member? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!