Intergamma hervat oude juridische strijd met franchisenemer

Intergamma hervat oude juridische strijd met franchisenemer

Een juridische strijd tussen Intergamma en zijn grootste franchisenemer, Bourrelier, komt opnieuw voor de rechter. De franchisenemer zou informatie hebben achtergehouden, waardoor het verzoek van de bouwmarkt om de zaak opnieuw te openen is toegekend door de rechtbank.

De reden die de rechtbank geeft voor het opnieuw mogen voeren van de rechtszaak door Intergamma is 'bedrog door verzwijging van relevante informatie (door Bourrelier, red.) dat had kunnen leiden tot een andere uitkomst van de vonnissen, dat pas na uitspraak is ontdekt'. De rechtbank verwijst de zaak terug naar het Nederlands Arbitrage Instituut, dat deze zaak in 2021 heeft behandeld en beslecht. Daar werd de franchisenemer op het merendeel van de punten in het gelijk gesteld.  

Het oorspronkelijke conflict tussen Bourrelier en het moederbedrijf van Gamma en Karwei gaat terug tot 2017. In de eerste instantie leidde een reorganisatie van Intergamma tot verkleining van de macht van de franchisenemers. De rechtszaak, aangespannen door Bourrelier, begon toen Intergamma begin 2018 bekendmaakte de 156 winkels van het Ierse CRH over te nemen, maar Bourrelier het niet eens was met de voorwaarden waaronder dit gebeurde. Het Franse bedrijf vreesde als gevolg van de overname botsingen tussen het moederconcern en zijn franchisenemers en eiste in totaal 100 miljoen euro schadevergoeding.

Beide partijen krijgen nu een jaar voorbereidingstijd voor de nieuwe zaak, die op 13 mei 2025 op de rol staat. Met instemming van beide partijen zou er een eerdere datum kunnen worden gepland.

RetailTrends schreef in 2018 een artikel met details over de precieze aanleidingen van dit conflict.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!