Nieuwe naam voor Galeria Karstadt Kaufhof

Nieuwe naam voor Galeria Karstadt Kaufhof

Galeria Karstadt Kaufhof gaat onder de vleugels van NRDC Equity Partners verder onder een verkorte merknaam: Galeria. “Veel nieuwere winkels hebben al enkel Galeria op hun gevel staan”, aldus curator Stefan Denkhaus tegenover persbureau DPA.

De nieuwe naam van de warenhuisketen geldt zodra de overname door investeringsmaatschappij NRDC Equity Partners rond is. Naar verwachting verdwijnen eind juli de namen Karstadt en Kaufhof uit de merknaam van de warenhuisketen. Volgens de curator hangen de namen samen met de meest recente insolventieprocedures, en is het tijd voor een nieuwe fase.

Het is de volgende beslissing uit de koker van nieuwe eigenaar NRDC Equity Partners, dat Galeria in april heeft ingelijfd. Enkele weken geleden bleek nog dat de keten 16 van de 92 winkels sluit, waarbij 1.400 banen worden geschrapt. Eerder werd al bekend dat op het hoofdkantoor in Essen 900 van de 1.800 mensen hun baan verliezen.
 
Hudson's Bay
Investeringsmaatschappij NRDC Equity Partners is het moederbedrijf van het Canadese Hudson's Bay, en wordt bestuurd door Richard Baker. Hij is niet onbekend met Galeria. Jaren geleden was hij gedurende een jaar of 4 eigenaar van Galeria, voordat hij de warenhuizen in 2019 van de hand deed aan Signa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!