Bijenkorf-zusterbedrijf gaat banen schrappen

Bijenkorf-zusterbedrijf gaat banen schrappen

De Britse warenhuisketen Selfridges kondigt aan banen te gaan schrappen. De warenhuisketen, die net als de Bijenkorf valt onder Selfridges Group, zet het mes in zo'n 70 functies. Dat meldt The Times.

Het banenverlies telt zo'n 2 procent van het totale personeelsbestand van Selfridges. Het gaat vooralsnog alleen om banen op het hoofdkantoor; volgens het bedrijf voelen winkelmedewerkers niets van de maatregelen. 

Volgens ceo Andrew Keith heeft de warenhuisketen het zwaar doordat toeristen in het Verenigd Koninkrijk sinds enkele jaren niet meer btw-vrij kunnen winkelen. Daardoor zouden veel vermogende toeristen eerder een bezoek brengen aan een andere Europese stad dan aan Londen. Dat zou een forse omzetdaling betekenen voor Selfridges. Ook zit het bedrijf volgens Keith in zijn maag met een vertraging van luxe-uitgaven. 

Vorig jaar heeft de Bijenkorf net als zusterbedrijf Selfridges te maken gehad met diverse ontslagrondes. Zo werden 16 banen op het hoofdkantoor geschrapt, en volgden later in 2023 nog eens 100 vervallen functies.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!