Blokker leent 35 miljoen van geldschieter

Blokker leent 35 miljoen van geldschieter

Winkelketen Blokker heeft 35 miljoen euro geleend van de Amerikaanse geldschieter Gordon Brothers. Dat meldt Ynse Stapert, ceo van Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, bij BNR Nieuwsradio.

Vorige week maakte Blokker zelf bekend dat de investeringsgroep voor de noodzakelijke herfinanciering had gezorgd. Een exact bedrag noemde de huishoudketen toen niet. Met de 35 miljoen aan investeringen is de verkoop van de baan. Met het geld is Blokker ook voornemens om nieuwe winkels te openen.

De voortzetting van de huishoudketen stond op het spel. De herfinanciering van de Mirage Retail Group-dochter kwam daarom net op tijd. Blokker is sinds januari al in acute geldnood, toen een externe geldschieter weigerde 4,2 miljoen euro aan het bedrijf te lenen. Ook zijn er problemen ontstaan doordat de verkoop van Mirages dochterbedrijf Intertoys is afgeketst.

In een interview met retailexpert Rupert Parker Brady sprak RetailTrends al over de herfinanciering van Blokker en de mogelijke plannen van de huishoudketen voor de komende 3 jaar. "Als Blokker consequent investeert en de juiste keuzes maakt, kunnen ze na 2027 weer zwarte cijfers schrijven", stelt hij.

Reacties 1


Kees Hol 14 mei, 10:37

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!