Bekritiseerde webshop Refurbished.nl is failliet 

Bekritiseerde webshop Refurbished.nl is failliet 

De ACM en de politie doen sinds begin dit jaar onderzoek naar de Nederlandse webwinkel.

Refurbished.nl is deze week door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. De webshop, waar waakhond ACM en de politie al maanden onderzoek naar doen, is echter nog wel online. 

Het is nog niet bekend in hoeverre het uitgesproken faillissement de activiteiten van de webshop raakt. Techmedium Tweakers vond uit dat er inmiddels een andere bv achter de webwinkel staat ingeschreven bij de KvK: Refurbished Store International BV. Via beide webshops kunnen nog bestellingen geplaatst worden.

Curator Christel Kerkers heeft nog niet gereageerd op vragen van RetailTrends. Aan het FD meldt ze enkel dat de inboedel wordt geïnventariseerd.

Onrustig
Het is al maanden onrustig rond Refurbished.nl. Begin dit jaar werd de webwinkel door de Consumentenbond gesommeerd om per direct te stoppen met de verkoop van producten. Dit nadat zowel de bond als Radar vele klachten ontvingen van klanten die hun bestelde producten niet geleverd kregen. Ook was de klantenservice moeilijk te bereiken en kregen veel mensen hun geld niet terug bij retouren. Directeur Joost Angelier verzekerde Radar toen dat alles binnen enkele weken opgelost moest zijn. 

Rond dezelfde periode werd het bedrijf door een rechter gesommeerd om zijn kantoorpand te verlaten. Refurbished.nl had 20 duizend euro aan huurachterstand, die nog - inclusief rente en boete - moest worden terugbetaald. Het bedrijfspand in Zeist wordt sinds april dit jaar te huur aangeboden.

De politie en de ACM startten een onderzoek naar het bedrijf, waar nog niets over bekend is. In België haalden de autoriteiten de webshop al offline.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!