Jumbo gaat reorganiseren: banen op hoofdkantoor verdwijnen

Jumbo gaat reorganiseren: banen op hoofdkantoor verdwijnen

Supermarktketen Jumbo gaat dit jaar nog zijn kantoororganisatie anders inrichten. Een nog onbekend aantal functies komt te vervallen op het hoofdkantoor. “Wij willen weer ondernemend en slagvaardig worden”, zegt topman Ton van Veen. 

De supermarktketen heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt, waardoor de organisatie naar eigen zeggen complexer is geworden. "Dat we daarmee onze kantoororganisatie ook gaan afslanken en het aantal medewerkers zal afnemen, is helaas onvermijdelijk", aldus de topman. “Dit is zeker nodig in de huidige retailcontext waarin businessmodellen onder druk staan."

Met de reorganisatie heeft Jumbo als doel om 'winkels en klanten zo goed mogelijk te bedienen'. Deze heeft dus alleen betrekking op het hoofdkantoor, waar zo'n 1.400 mensen werken. Functies in de supermarkten blijven buiten schot. 

Nieuwe directieleden
In de nieuwe situatie zijn 6 directieleden verantwoordelijk voor een focusgebied, zoals sales, marketing en formule. Daarmee kondigt Jumbo ook de komst aan van 2 nieuwe directieleden. Wibo van Wijk, al verantwoordelijk voor de inkoopsamenwerking met Everest en Epic, wordt de nieuwe inkoopdirecteur. Jurrie van Rooijen (voorheen cto bij Bol) wordt er verantwoordelijk voor de IT. 

Ton van Veen zwaait iets langer dan een jaar de scepter als ceo van Jumbo. Aan hem de taak om de tweede supermarktketen van ons land terug te brengen naar de basis. Of, zoals hij het zelf zegt: "Jumbo moet weer zijn zoals Jumbo bedoelt is." Zo gaat de topman dat doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!