The Good Roll gaat obligaties uitgeven

The Good Roll gaat obligaties uitgeven

Het Nederlandse The Good Roll gaat naar de Nederlandse Participatie Exchange (NPEX), een effectenbeurs voor mkb-bedrijven. Hiermee wil het bedrijf groeigeld ophalen om elders te produceren. 

The Good Roll haalde via sharefunding eerder al 3,5 miljoen euro op. Met het verkopen van obligaties wordt nu circa 10 procent van het bedrijf verkocht, meldt Quote. Op dit moment zou de bedrijfswaardering uitkomen op zo'n 16 miljoen euro. 

Het is niet bekend hoeveel het duurzame merk uiteindelijk wil ophalen met de uitgifte van obligaties. Wel zou dit succesvoller zijn dan het afsluiten van een lening bij de bank. "Op die manier heb je een connectie met je achterban, die je makkelijk kunt aanspreken, waardoor je flexibel bent en snel kunt doorgroeien", zegt ceo Sander de Klerk tegen het FD

Het merk werkt hard aan zijn fysieke footprint. Zo zijn de toiletrollen sinds kort te vinden bij Albert Heijn, en heeft het bedrijf een samenwerking met een supermarktketen in het VK. Met het groeigeld wordt de productie van toiletpapier uiteindelijk verplaatst naar Ghana, in samenwerking met de TU Delft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!