'Nike schrapt onbekend aantal banen in Nederland'

'Nike schrapt onbekend aantal banen in Nederland'

De ontslagronde bij sportretailer Nike gaat mogelijk ook gevolgen hebben voor banen op het Europees hoofdkantoor in Hilversum. Bloomberg meldt dat wereldwijd 2 procent van het personeelsbestand wordt ontslagen. 

Eind vorig jaar meldde het persbureau al dat Nike achter de schermen bezig was met kostenbesparende maatregelen. Deze hebben volgens interne bronnen gevolgen voor meer dan 2 procent van het wereldwijde personeelsbestand van de retailer. Hiermee hoopt het bedrijf, verspreid over meerdere jaren, in totaal zo'n 2 miljard euro te besparen. 

In Hilversum heeft Nike zo'n 2.000 medewerkers. Hoeveel banen er precies op het Europees hoofdkantoor zijn geschrapt, is niet bekend. 

Op het Amerikaanse hoofdkantoor zijn inmiddels zo'n 750 banen geschrapt. Dat Nike pas later ontslagen doorvoert in Europa, heeft volgens Bloomberg alles te maken met wet- en regelgeving. 

Eerder al stelde cfo Matt Friend dat de kostenbesparing nodig is vanwege de slechte verkoopcijfers van afgelopen jaar. "De reorganisatie is vooral voor winstgevende groei op lange termijn."
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!