Galeria sluit minder vestigingen dan aangekondigd

Galeria sluit minder vestigingen dan aangekondigd

De Duitse warenhuisketen Galeria zal 10 vestigingen sluiten tijdens de insolventieprocedure. Dat zijn er 6 minder dan eerder werd aangekondigd in de herstructureringsplannen, zo meldt het bedrijf tegenover het Duitse persbureau.

Van de in totaal 92 filialen blijven er nu 82 open. Berlijn-Spandau, Keulen (Breite Straße), Mainz, Mannheim, Oldenburg en Würzburg stonden eerder op de lijst om gesloten te worden, maar curator Stefan Denkhaus en de directie zijn er toch in geslaagd deze te behouden. Het openhouden van de 6 warenhuizen betekent ook dat 500 extra werknemers hun baan behouden.

Galeria werd afgelopen maand overgenomen door NRDC Equity Partners, de eigenaar van Hudson’s Bay. De bedoeling is dat curator Denkhaus op 1 augustus het stokje definitief overdraagt en zo een einde maakt aan de insolventieprocedure.

Galeria ging in januari failliet. De Duitse winkelketen werd meegesleurd in het faillissement van zijn vorige eigenaar Signa Group. Met het doorvoeren van het herstructureringsplan en de overname kan het bedrijf nu verder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!