Schuldeisers Superdry akkoord met herstructureringsplan

Schuldeisers Superdry akkoord met herstructureringsplan

De schuldeisers van Superdry hebben vrijwel unaniem ingestemd met de herstructureringsplannen van het modemerk. De verwachting is dat de aandeelhouders hierdoor komende vrijdag ook akkoord gaan om zo het bedrijf voort te zetten, zo meldt Retail Gazette.

Het Britse modelabel zag 99 procent van de schuldeisers, gemeten naar waarde, groen licht geven voor de plannen. Die omvatten het schrappen van de beursnotering, een financiële injectie van oprichter Julian Dunkerton en huurverlagingen op verschillende locaties. Het bedrijf hoopt met deze maatregelen geen winkels te hoeven sluiten.

In een reactie op het Britse medium zegt Superdry dankbaar te zijn voor de steun. Ook beveelt het bestuur de aandeelhouders aan om voor de resoluties te stemmen. Als dat vrijdag gebeurt, kan Superdry maandag juni naar het Hooggerechtshof. Bij akkoord van de rechter mag het herstructureringsplan officieel in werking worden gezet.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. De Britse moderetailer is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het bedrijf 18 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!