Ook aandeelhouders akkoord met herstructureringsplan Superdry

Ook aandeelhouders akkoord met herstructureringsplan Superdry

De aandeelhouders zijn akkoord gegaan met het herstructureringsplan van Superdry. Daarmee is de weg vrij om het officieel via de rechter te laten goedkeuren en te beginnen met de nieuwe plannen, zo meldt Retail Gazette.

Het Britse modelabel zag de aandeelhouders na eerdere strubbelingen nu wel groen licht geven voor de plannen. De verwachting was dat de aandeelhouders deze ronde wel akkoord zouden gaan, nadat 99 procent van de schuldeisers afgelopen woensdag ook al akkoord ging met de nieuwe plannen.

De plannen omvatten het schrappen van de beursnotering, een financiële injectie van oprichter Julian Dunkerton en huurverlagingen op verschillende locaties. Het bedrijf hoopt met deze maatregelen geen winkels te hoeven sluiten. De rechter gaat zich vermoedelijk aankomende maandag over de herstructureringsplannen buigen. Dit is de laatste horde die genomen moet worden.

Superdry zit al enige tijd in zwaar weer. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. De Britse moderetailer is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het bedrijf 18 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!