Golden Goose stelt beursgang uit

Golden Goose stelt beursgang uit

Het Italiaanse luxemerk Golden Goose heeft zijn beursgang uitgesteld. Het merk laat, onder andere aan Reuters, weten dat de politieke situatie in Europa de reden is.

Het luxemerk denkt dat dit niet het moment is om als bedrijf in dit segment naar de beurs te brengen. Met name de vervroegde algemene verkiezingen in Frankrijk, als gevolg van de uitslagen van de Europese verkiezingen, hebben de markt van de luxeproducten hard getroffen. Zo ging Moncler, het merk waar Golden Goose bij de beursgang aan gespiegeld wordt, in de laatste weken flink onderuit op de beurs.

Het van oorsprong Venetiaanse schoenenmerk wilde rond de 1,2 miljard euro ophalen met de beursgang. De totale waarde van Golden Goose wordt op ongeveer 3 miljard euro geschat. De initiële beursgang van het merk zou plaatsvinden op 21 juni in Milaan en zou de grootste beursgang van Italië in ruim een jaar zijn.

Golden Goose heeft een flagshipstore in Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat en een webwinkel. Het merk is gespecialiseerd in schoenen in een hoge prijsklasse. Het merk stond vorig jaar ook als 1 van de 9 must-sees in het RetailRondje New York.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!