KaDeWe stopt met e-commercetak

KaDeWe stopt met e-commercetak

Het Duitse warenhuis KaDeWe zet zijn online activiteiten helemaal stop. Het merk gaat zich na de overname volledig richten op de fysieke winkels, zo bericht het Duitse vakblad Textilwirtschaft.

Curator Josef Schultheiß stelt dat het niet mogelijk is om de onlinetak van het bedrijf winstgevend voort te zetten en wil zich richten op de kerntaken van een warenhuis. Dat zijn volgens Schultheiß de fysieke winkels. Naast KaDeWe in Berlijn horen daar ook Oberpollinger (München) en Alsterhaus (Hamburg) bij.

'Nieuwe' eigenaar
Begin deze week werd bekend dat alle vestigingen van warenhuisgroep KaDeWe Group in handen komen van Central Group, het moederbedrijf van onder andere de Bijenkorf. Het Nederlandse warenhuis zelf was enkele maanden geleden al voor ongeveer 1 miljard ingelijfd door de nieuwe eigenaar. 

KaDeWe Group werd begin dit jaar failliet verklaard wegens 'exorbitant hoge huurprijzen' die door Signa Holding werden gevraagd voor de winkelpanden. Daarmee werd het volgens de curatoren onmogelijk om duurzaam winstgevend te zijn.

In Duitsland is er een onderzoek gaande naar het proces rond het faillissement van KaDeWe en de rol van Signa Holding. Het Berlijnse parket onderzoekt beschuldigingen aan het adres van Signa Group en eigenaar René Benko. Rond het faillissementsproces zou het bedrijf zich schuldig hebben gemaakt aan subsidiefraude en vertrouwensbreuk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!