The Body Shop: '17 miljoen euro schuld aan voormalig eigenaar'

The Body Shop: '17 miljoen euro schuld aan voormalig eigenaar'

The Body Shop zou een schuld van meer dan 15 miljoen pond (omgerekend 17,7 miljoen euro) hebben opgebouwd aan zijn voormalige eigenaar Natura & Co. Dat meldt het Britse Retail Week op basis van ingewijden.

De schulden zijn opgebouwd onder Aurelius, dat The Body Shop circa een halfjaar geleden kocht van Natura & Co. Het bedrijf zou de vorige eigenaar met de overname niet voldoende hebben betaald voor de inboedel. 

Ook melden bronnen aan het Britse vakblad dat de meeste leveringen aan The Body Shop nog afkomstig zijn uit een fabriek in Polen, dat in handen is van Natura & Co. Hiermee zou het Braziliaanse bedrijf, dat ook eigenaar was van Aesop, druk kunnen uitoefenen op het verkoopproces van The Body Shop. Zo zou Natura & Co kunnen dreigen om de levering van cosmeticaproducten te stoppen als de nieuwe eigenaar geen gebruik wil maken van zijn productielocatie.

De koop moet deze maand nog zijn afgerond: dan moet bekend zijn wie de nieuwe eigenaar wordt van The Body Shop. Aurelius en Marks & Spencer zijn al afgevallen in de biedingsstrijd. Niet dat dit iets zegt; de bewindvoerders hebben het over meer dan 70 geïnteresseerde partijen. Hier valt ook de Britse retailer Next onder.

100 miljoen tekort
Sinds het faillissement van The Body Shop komen meerdere problemen tussen de (oud)eigenaren boven water. Zo bleek eerder al dat de keten failliet is gegaan doordat een grote kredietverstrekker zich heeft teruggetrokken, waar Natura & Co het nieuwe moederbedrijf hier niet van op de hoogte zou hebben gebracht. Daardoor liep Aurelius een financieringstekort op van 100 miljoen pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!