'The Body Shop failliet door financieringstekort van 100 miljoen’

'The Body Shop failliet door financieringstekort van 100 miljoen’

De Britse cosmeticaketen The Body Shop is dit jaar failliet gegaan doordat een grote kredietverstrekker zich heeft teruggetrokken en de nieuwe eigenaar geen herfinanciering kon verstrekken. Volgens The Telegraph ontstond er een financieringstekort van meer dan 100 miljoen pond (116 miljoen euro).

Zakenbank HSBC was onder de vorige eigenaar, Natura & Co, een kredietvertrekker van The Body Shop. Nadat Natura & Co besloot het bedrijf te verkopen, heeft de bank zijn relatie met de retailer herzien. HSBC heeft volgens The Telegraph al anderhalf jaar vóór de verkoop kenbaar gemaakt zich als kredietverstrekker terug te trekken. 

Volgens interne bronnen zou Natura & Co het nieuwe moederbedrijf niet op de hoogte hebben gebracht van het terugtrekken van HSBC. Hierdoor ontstond onder het eigenaarschap van Aurelius een financieringstekort van 100 miljoen pond: bijna de helft van het totale bedrag dat Aurelius voor The Body Shop betaald heeft (207 miljoen pond). Dit leidde ertoe dat het bedrijf al na zo'n 3 maanden na de overname onder curatelen werd gesteld. 

Deal met schuldeisers
Intussen is The Body Shop bezig met het starten van een herstructureringsproces. De bewindvoerders hebben daarvoor voorstellen gedaan aan de schuldeisers van de failliete cosmeticaketen, waarbij ze over een bepaalde periode worden terugbetaald terwijl het bedrijf zijn activiteiten kan voortzetten. Als dit slaagt, zullen er volgens de bewindvoerders geen verdere winkelsluitingen nodig zijn. 

Naast het Verenigd Koninkrijk werd er ook in Duitsland en België faillissement aangevraagd door het bedrijf. In Nederland zijn de winkels nog wel open, maar is de webshop nog altijd gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!