Lidl snijdt in directieteam

Lidl snijdt in directieteam

Supermarktketen Lidl heeft in zijn directieteam gesnoeid. De discounter brengt het aantal leden van de raad van bestuur terug van 9 naar 7, zo meldt het Duitse Lebensmittel Zeitung.

Door het team te verkleinen hoopt topman Kenneth McGrath het management 'efficiënter en slagkrachtiger' te maken. De nieuwe wijzigingen gaan vanaf 1 juli in.

De grootste verandering is het herstructureren van de ‘landendivisies’. Georg Kröll gaat, met 3 ervaren managers onder zich, voortaan alle landen aansturen, onder het mom van meer wendbaarheid. Maksymilan Braniecki, die dit dus voorheen ook deed, wordt nu verantwoordelijk voor HR.

200 extra filialen
Dat moederbedrijf Schwarz Group snijdt in het personeelsbestand, komt niet geheel uit de lucht vallen. Vorig jaar al meldde het Duitse Lebensmittel Zeitung dat het concern een onbekend aantal vacatures op de hoofdkantoren terugschroefde. Lidl zelf heeft hier niks over bekendgemaakt.

Ook in het jaarverslag – waaruit overigens bleek dat Schwarz Group ook in 2023 een recordjaar heeft geboekt – valt op te maken dat het bedrijf vorig jaar in het personeelsbestand heeft gesneden. Zo haalde het moederbedrijf van Lidl 13 miljard euro extra omzet met hetzelfde aantal medewerkers (575 duizend), terwijl het bedrijf wel 200 extra filialen heeft geopend. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!