The Avocado Show in Mall of the Netherlands failliet

The Avocado Show in Mall of the Netherlands failliet

De andere 5 restaurantlocaties worden niet geraakt door het faillissement, zegt cmo Christine Thé Reiber tegen RetailTrends.

De vestiging van The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands is failliet verklaard. De restaurantketen sluit er na 2 jaar de deuren. Dat bevestigt cmo Christine Thé Reiber aan RetailTrends.

Het faillissement van de bv werd is deze week uitgesproken door de rechtbank in Den Haag. The Avocado Show opende in maart 2022 in Leidschendam de deuren, als eerste Nederlandse stap buiten vestigingsstad Amsterdam. "Ondanks onze beste inspanningen en gepassioneerde inzet om een speciale ervaring te bieden, hebben de economische omstandigheden en financiële druk ons tot deze moeilijke beslissing gedwongen", vertelt de cmo. 

Niet failliet
Naar eigen zeggen is de locatie in Mall of the Netherlands de enige restaurantlocatie waar The Avocado Show zijn deuren noodgedwongen moet sluiten. Volgens Thé Reiber is de keten wel succesvol op andere locaties. Zo opent het horecaconcept dit najaar een nieuwe franchisevestiging in een winkelcentrum in Hamburg (Duitsland), dat, net als The Mall, ook valt onder de vastgoedportefeuille van Unibail Rodamco Westfield.

De afgelopen anderhalf jaar heeft de restaurantketen uit 2017 de helft van zijn locaties gesloten. Van de 11 locaties begin 2022 zijn er nu nog 5 over. "In deze snelle uitbreiding zijn risico’s genomen en fouten gemaakt zoals de verkeerde franchisepartner of de verkeerde locatie. Hier hebben wij van geleerd", verklaarde ceo Charlotte Spangenberg eind vorig jaar desgevraagd aan RetailTrends. 

Het foodconcept houdt nog 2 locaties over in Nederland, beide in Amsterdam. De overige 3 restaurants zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk (2 in Londen) en in Duitsland (Stuttgart). 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!