Nike ziet groei stagneren

Nike ziet groei stagneren

Nike heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een omzet van 52,2 miljard dollar: een groei van 2 procent ten opzichte van het jaar eerder. De eerste maanden van dit jaar zien er minder rooskleurig uit.

Uit de cijfers uit Nike's gebroken boekjaar, die onlangs zijn gepubliceerd, blijkt dat het sportmerk minder hard is gegroeid dan verwacht. De 2 procent omzetgroei betekent de kleinste groei dat het bedrijf in 14 jaar heeft meegemaakt. In de EMEA-regio, waar ook Nederland onder valt, heeft het sportschoenenmerk zijn omzet met 2 procent zien dalen. Wel bleef er onderaan de streep 1 procent meer winst over.

10 procent krimp
De bescheiden groei van het grootse sportmerk ter wereld wordt gevolgd door een flinke krimp in het eerste kwartaal van dit boekjaar: tussen maart en mei dit jaar zag Nike zijn omzet met 10 procent dalen. Ook voor de rest van dit boekjaar verwacht het merk dalende omzetten en winstcijfers. 

Vrijwel direct na het uitspreken van deze verwachting beleefde Nike zijn slechtste dag ooit op de Amerikaanse beurs: volgens CNBC werd het bedrijf in 1 dag 28 miljard dollar minder waard. 

Banen schrappen
Vorige maand meldde Bloomberg dat de ontslagronde bij Nike mogelijk ook gevolgen gaat hebben voor banen op het Europees hoofdkantoor in Hilversum. Hoeveel mensen hun baan verliezen in Nederland, is nog niet bekend. In totaal wordt zo'n 2 procent van het totale personeelsbestand geschrapt; in Hilversum werken 2.000 mensen. "We ondernemen actie om Nike te herpositioneren en om concurrerender te zijn", zegt cfo Matthew Friend nu over de kostenbesparingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!