Ongekende groei aantal tabakszaken door verkoopverbod supermarkten

Ongekende groei aantal tabakszaken door verkoopverbod supermarkten

In de eerste helft van het jaar zijn er in Nederland 135 tabakszaken bij gekomen. Dat is een groei van zo'n 10 procent, meldt dataspecialist BoldData. In de afgelopen 10 jaar groeide het aantal tabakszaken niet eerder zo snel.

De groei is te danken aan het tabaksverkoopverbod in supermarkten. Sinds 1 juli mogen supermarkten geen rookwaar meer verkopen, maar diverse winkels stopten er al eerder mee. Zo waren er in de eigen winkels van Albert Heijn sinds 1 januari al geen sigaretten meer verkrijgbaar.

In de aanloop naar het verkoopverbod in supermarkten kwamen er vorig jaar al 90 tabakszaken bij, zegt BoldData. De teller stond daarmee op 1.400. Inmiddels zijn het er dus 1.535.

Volgens BoldData openen vooral zzp'ers een tabakszaak. Daarnaast zijn er supermarkteigenaren die in de buurt van of zelfs naast hun supermarkt een aparte tabakszaak beginnen. Primera wil onder de naam Volado een eigen keten van tabakszaken opzetten. Daarmee speelt het bedrijf in op het feit dat gemakswinkels vanaf 2032 ook geen tabak meer mogen verkopen.

Reacties 1


9 jul, 10:29

Nou, tot zover we maken het de roker moeilijker, het is meer we maken het de supermarkt moeilijker, eerst moeten investeren in afgesloten deel met sigaretten en dan verkoop verbod, daar krijg je toch TABAK van. Nummer 1 vergif volgens alle onderzoeken. Reclame verbod bij F1 enzovoort enzovoort. Wel fijn dat er meer panden in de winkelstraat door gevuld gaan worden, zou nummer 14 zeggen, elk nadeel heeft zijn voordeel. En dan hebben we het nog niet over het nog grotere vergif vapen, waar onderhand kleuters aan liggen te lurken.
Succes met het besparen op de kosten van gezondheid zorg.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!