Suitable: 'We gaan meer winkels openen dan sluiten'

Suitable: 'We gaan meer winkels openen dan sluiten'

Dat zegt Suitable-oprichter Raoul van Dun tegen RetailTrends, over de overname van Steppin' Out.

Suitable telt met de overname van Steppin' Out in totaal 28 winkellocaties, waaronder 1 vestiging in Antwerpen. Hoewel het bedrijf nu in sommige steden 2 winkellocaties telt, is managing director Raoul van Dun niet voornemens locaties te sluiten. Dat zegt hij in een interview met RetailTrends. 

Suitable heeft op dit moment 17 vestigingen; Steppin’ Out heeft er 11. Langzaam maar zeker zal Steppin’ Out als merknaam op de gevel verdwijnen. Op dit moment telt het totale winkelbestand in sommige steden 2 winkellocaties, zoals in Amsterdam en Breda.

“In veel steden kunnen we een tweede vestiging goed gebruiken", zegt Van Dun, verwijzend naar Amsterdam en Rotterdam. "Dat geldt ook voor Breda. De winkels liggen hier aan 2 kanten van de stad."

Buurwinkels 
In de steden waar de winkels wel (te) dicht bij elkaar liggen, blijft Steppin’ Out nog even zichtbaar in de winkelstraat. Van Dun houdt rekening met het scenario dat enkele vestigingen in kleinere steden worden gesloten. Het zou kunnen dat er een nieuwe winkellocatie voor terugkomt in een andere stad. "Het belangrijkst is dat we in ons winkelbestand blijven investeren. We zullen dus meer winkels openen dan we sluiten."

Daarentegen ziet de oprichter van Suitable wel kansen om 'buurwinkels' open te houden: op sommige locaties zorgt dit juist voor synergie. "Dan kun je doorverwijzen naar een buurwinkel. Maar we moeten echt nog afwachten hoe dat loopt; dat wordt leren."

 

Suitable en Steppin'​ Out: 2 Nederlandse herenmodeketens met decennia aan nalatenschap. Én met net een ander smaakprofiel. Hoe is managing director Raoul Van Dun van plan de onderlinge verschillen na de overname glad te trekken? Lees hier het hele interview.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!