Blokker-familieleden ruziën conflict uit in rechtszaal

Blokker-familieleden ruziën conflict uit in rechtszaal

De weduwe en kinderen van Jaap Blokker staan op het punt om een juridische strijd te beginnen in de rechtbank. Het FD schrijft dat het conflict gaat om de vennootschap Nardinc Beheer, met hierin bijna een miljard euro aan beleggingen en vastgoed van de oud-eigenaar van de huishoudketen.

In zijn tijd als mede-eigenaar van Blokker bouwde Jaap Blokker aan Nardinc Beheer, een nv waar volgens de zakenkrant inmiddels bijna een miljard euro aan beleggingen en vastgoed in zit. Met een onafhankelijk bestuur vormt weduwe Els Blokker samen met kinderen Erwin en Mark Blokker de directie over de vennootschap. De familieleden hebben een conflict over het bestuur en het beleggingsbeleid. 

Alle 3 de familieleden eisen nu een onderzoek naar de gang van zaken binnen het bedrijf. Zo zou Els Blokker haar zoons als bestuurders willen laten schorsen. De Blokker-nazaten doelen erop dat de rechter 2 nieuwe onafhankelijke bestuurders aanstelt, nadat andere bestuursleden onlangs opstapten.

Jaap en Ab
Jaap Blokker, kleinzoon van Blokker-oprichter Jacob Blokker, was met zijn jongere broer Ab tientallen jaren eigenaar van de gelijknamige huishoudketen. Ook was hij er de algemeen directeur. In 2011 overleed hij op 69-jarige leeftijd aan kanker.

"Het is een zware en moeilijke zaak", zegt de woordvoerder van Els Blokker tegen de zakenkrant. "Vooral als moeder tegen je zoons."

De zitting gaat donderdag van start.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!