Oprichter Mister Spex stopt na 16 jaar als ceo

Oprichter Mister Spex stopt na 16 jaar als ceo

Oprichter Dirk Graber van de Duitse optiekketen Mister Spex stopt na 16 jaar als ceo. De raad van commissarissen heeft met zijn verzoek ingestemd. Financieel directeur Stephan Schulz-Gohritz neemt voorlopig zijn taken waar.

Graber blikt tevreden terug. "Als ondernemer is er niets mooiers dan te zien dat we 16 jaar later meer dan 8 miljoen blije en tevreden klanten hebben bediend. Ons succes is een bewijs van de inzet van ons team, de steun van onze investeerders en de samenwerking met onze leveranciers en partners."

Volgens hem is nu de tijd rijp om op zoek te gaan naar een opvolger die Mister Spex succesvol door de volgende fase zal leiden. "Tegelijkertijd kijk ik uit naar een pauze om meer tijd met mijn gezin door te brengen."

Graber richtte in 2007 in Berlijn Mister Spex op. Het bedrijf begon als een pure onlinespeler, maar heeft inmiddels ook zo'n 70 winkels in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland. Mister Spex heeft in tien landen een webwinkel. In Nederland is het merk sinds 2016 online actief.

Belangrijk voor de omzet is Nederland nog niet, zei Graber twee jaar geleden tegen RetailTrends. Exacte cijfers gaf hij toen niet, maar van de 194 miljoen die in 2021 werd omgezet, kwam ‘niet meer dan een paar procent’ uit Nederland. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!