'The Body Shop niet meer onder curatele in augustus'

'The Body Shop niet meer onder curatele in augustus'

The Body Shop zal, als alles voorspoedig verloopt, vanaf augustus niet meer onder curatele staan. Daarmee zou er een einde komen aan een half jaar onzekerheid voor het bedrijf.

Sinds de overname door de nieuwe eigenaar Auréa kan het bedrijf weer vooruit kijken. Ceo van de investeringsmaatschappij, Charles Denton, zegt op LinkedIn dat er “de komende weken strategische plannen worden ontwikkeld om het bedrijf klaar te stomen voor de lange termijn”. Daarbij voegt hij de verwachting toe dat de overname in augustus rond is.

In de strategische plannen staat onder meer dat The Body Shop geen winkels meer wil sluiten. Daarmee lijkt de rust ook teruggekeerd in de thuismarkt. In februari werden er verschillende vestigingen gesloten en werd het bedrijf onder curatele gesteld in het Verenigd Koninkrijk. Daarna gingen onder andere de Duitse en Belgische tak van het merk ook failliet.

Nieuwe eigenaar Auréa Holding wordt geleid door Mike Jatania, 1 van de meest vermogende ondernemers uit Azië, en de voormalig ceo van cosmeticaretailer Molton Brown. De investeringsmaatschappij richt zich op beauty en ziet The Body Shop als goede toevoeging aan het portfolio.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!