Overname The Body Shop afgerond: Auréa nieuwe eigenaar

Overname The Body Shop afgerond: Auréa nieuwe eigenaar

Investeringsmaatschappij Auréa Group is de nieuwe eigenaar van The Body Shop. De failliete Britse cosmeticaketen is daarmee gered en het biedingsproces voor het bedrijf is daarmee ook officieel afgerond.

Daarmee komt The Body Shop in handen van het bedrijf dat volgens de laatste geruchten van vorige week de hoogste bieding heeft neergelegd. Volgens Britse media is de nieuwe eigenaar van plan om de Britse winkels die nog open zijn, ook open te houden. Ook wil de nieuwe eigenaar dat het merk ook op de lange termijn blijft bestaan.

Auréa Holding wordt geleid door Mike Jatania, 1 van de meest vermogende ondernemers uit Azië, en de voormalig ceo van cosmeticaretailer Molton Brown. De investeringsmaatschappij richt zich op beauty en ziet The Body Shop als goede toevoeging aan het portfolio.

70 kandidaten
De bewindvoerders meldden eerder dat zo'n 70 partijen in de running waren voor The Body Shop, waaronder Gordon Brothers (de geldschieter van Blokker) en Alteri Investors. Ook Marks & Spencer, Aurelius en Next werden genoemd als overnamekandidaten, maar bleken later geen officieel bod te hebben neergelegd voor de retailer.

The Body Shop ging begin dit jaar failliet. De afgelopen maanden werd duidelijk dat er moeilijkheden speelden tussen Aurelius en voormalig eigenaar Natura & Co. Zo zou Aurelius de vorige eigenaar met de koop van de cosmeticaketen niet voldoende hebben betaald voor de inboedel The Body Shop, waardoor er (volgens bronnen) meer dan 17 miljoen euro aan schulden is opgebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!