Winkelmedewerkers Gall & Gall voeren opnieuw actie

Winkelmedewerkers Gall & Gall voeren opnieuw actie

Winkelmedewerkers van circa honderd Gall & Gall-vestigingen sluiten deze vrijdag opnieuw de deuren uit. Ze voeren actie voor meer loon. Ook volgende week donderdag en vrijdag blijven winkels dicht, meldt vakbond FNV.

Het is de vierde keer dat winkels uit protest worden gesloten. Volgens vakbond FNV is het winkelpersoneel teleurgesteld in de directie: het verbeterd loonbod dat vorige week op tafel kwam, wordt massaal afgeschoten. Winkelmedewerkers eisen dat hun salaris meegroeit met de stijgende vaste lasten en dat de toeslag voor werken op zaterdag blijft. De verhoging van het oorspronkelijke loonbod na de eerste acties is volgens FNV niet voldoende om de inflatie te compenseren.

Vorige week werden zo’n zestig winkelmedewerkers te woord gestaan door ceo Pieter Saman en HR-directeur Eefje IJpelaar bij het hoofdkantoor van moederbedrijf Ahold Delhaize. Dat heeft volgens de vakbond niet veel uitgehaald.

Reacties 2


Herman Ruyter 11 apr, 08:31

Toeslag voor werken op zaterdag ? Dat is toch allang verleden tijd


Ron Veenstra 14 apr, 10:39

Compensatie voor inflatie kan je nooit op bordje van de werkgever gooien!! Zeker niet nu. Zaterdagtoeslag? Doe is normaal. FNV werkt remmend op de economie , wakker worden klungels bij het FNV !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!