Under Armour duikt in rode cijfers

Under Armour duikt in rode cijfers

Under Armour heeft in het eerste kwartaal van 2024 305 miljoen dollar verlies gemaakt. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog een winst van 10 miljoen dollar.

Het fashionbedrijf zag zijn omzet eveneens dalen. Van 1,3 miljard dollar in het eerste kwart van 2023 naar 1,1 miljard dollar in het laatste kwartaal. De slechte omzetresultaten zijn vooral het gevolg van een flinke daling in de Noord-Amerikaanse markt (-14,2 procent). Ook in Azië (-10 procent) heeft het merk veel minder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

De slechte winst- en omzetcijfers van het merk zijn geen verrassing. Pas geleden kondigde het al aan zo’n 90 miljoen dollar te winnen bezuinigen. In april keerde oprichter Kevin Plank terug als ceo.

Ondanks de matige cijfers kondigde het bedrijf eerder deze week aan duurzaam modemerk Unless over te nemen. Unless, dat zo'n 5 jaar geleden is opgericht door bestuurders van Adidas en Quicksilver, blijft als aparte merknaam in de markt bestaan. Over de financiële details van de overname werd geen uitspraak gedaan door de partijen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!