‘Dreigend geldnood bij Blokker’

‘Dreigend geldnood bij Blokker’

KPMG, de accountant van Blokker, waarschuwt in het jaarverslag van moederbedrijf Mirage Retail Group dat het bedrijf in het najaar in acute geldnood kan komen. Daarbij zou ook het voortbestaan van het moederbedrijf zelf in het gedrang komen.

In het recent gedeponeerde jaarverslag, dat het Financiële Dagblad als eerst opmerkte, stelt de onafhankelijke accountant dat Blokker zijn ‘financiële huishouding’ flink moet verbeteren. Als dit niet gebeurt, vreest KPMG zelfs voor het voortbestaan van Mirage Retail Group als geheel. Mirage Retail Group-ceo Ynse Stapert vertelt tegenover RetailTrends dat hij het rooskleuriger inziet: "Wij hebben er vertrouwen in dat we met de genomen maatregelen de continuïteit van de groep kunnen waarborgen."

Hij vervolgt: "De Blokker-directie werkt hard aan een groot aantal initiatieven voor verbetering van de resultaten. Een deel daarvan zal in het najaar en begin volgend jaar zichtbaar worden voor onze klanten. De financiële resultaten vielen in het begin van dit boekjaar tegen door maatregelen die Blokker toen moest nemen doordat onze financier onverwacht de financiering heeft stopgezet."

Geldschieter
Hierdoor moest Blokker op zoek naar een nieuwe geldschieter. Die werd gevonden in Gordon Brothers, dat 35 miljoen in het bedrijf stak. Halverwege mei meldde Mirage Retail Group zelf dat de voortzetting van de huishoudketen op het spel had gestaan, maar dat scenario was toendertijd afgewend. Mirage lijkt dat standpunt nog steeds te hebben, zo blijkt uit de reactie van Stapert: "Met het aantrekken van de financiering van Gordon Brothers kunnen we ons volledig richten op het verder verbeteren van de financiële performance van Blokker." 

Nu KPMG zegt dat ook het moederbedrijf van Blokker moet vrezen voor zijn voortbestaan, zal het bedrijf andere maatregelen nodig hebben. Bij de eerdere acute geldnood probeerde Mirage Intertoys te verkopen. Dat bedrijf is inmiddels weer uit de etalage gehaald. Stapert meldt desgevraagd dat "noodgedwongen verkoop van onderdelen van de groep op dit moment niet aan de orde is".


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!