Bristol Nederland failliet verklaard

Bristol Nederland failliet verklaard

Bristol is in Nederland definitief failliet verklaard. Het nieuws volgt een week nadat bekend werd dat het de keten niet lukte een geschikte overnamekandidaat in ons land te vinden.

Bristol is al sinds mei op zoek naar een koper van de winkels. De winkels in Nederland worden snel gesloten en de webshop is al dicht. Nu de voorraad in Nederland zo laag gezakt is dat de opbrengsten van de uitverkoop de verdere kosten niet meer verantwoorden, is Bristol genoodzaakt het faillissement aan te vragen. De lonen van augustus worden nog uitbetaald aan de 370 medewerkers. Het merk wacht momenteel op de aanstelling van een curator.

Sommige Bristol-filialen hebben inmiddels al een nieuwe eigenaar, al is van overname geen sprake. Zo bevestigde Scapino al tegen RetailTrends dat de keten in minimaal 4 oude Bristol-panden winkels gaat openen: Zaandam, Breda, Tilburg en Apeldoorn. 

Bristol lijdt al sinds 2016 verlies. Ondanks diverse pogingen - vernieuwing van winkels, tientallen sluitingen, inzetten op een meer trendy imago - lukte het niet om het tij te keren. Eind mei vroeg moederbedrijf Euro Shoe Group daarom in België uitstel van betaling aan. Zowel in België als in Nederland werd naar overnamekandidaten gezocht. In de winkels en online werd een leegverkoop opgestart om zoveel mogelijk schuld weg te werken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!