'Positie ceo Nike steeds meer onder druk'

'Positie ceo Nike steeds meer onder druk'

De toekomst van John Donahoe als ceo van Nike staat steeds meer onder druk. Zowel activistische beleggers als een toenemend aantal analisten pleiten voor verandering aan de top, zo meldt Business of Fashion.

Steeds meer analisten en investeerders vragen zich af of een verandering aan de top nodig is om het merk echt weer op koers te krijgen. Dit komt mede doordat het bedrijf zijn omzet in het eerste kwartaal van dit boekjaar met 10 procent zag dalen. Hoewel Donahoe nog altijd op de steun kan rekenen van het bestuur van Nike, heeft het sportmerk te maken met verschillende uitdagingen. Ook voor de rest van dit boekjaar verwacht het merk dalende omzetten en winstcijfers. Daarnaast zou de ceo sinds zijn aantreden in 2020 te veel hebben geleund op retro-sneakers en voor weinig vernieuwing hebben gezorgd.

Perceptie en tij keren
De afgelopen maanden heeft Nike geprobeerd om de perceptie als wel het tij te keren met een marketingcampagne tijdens de Olympische Spelen en de herbenoeming van ‘veteranen’ Nicole Hubbard en Tom Peddie. Ook zijn de aandelen de afgelopen maanden met 14 procent gestegen. De twijfel blijft echter zitten in of Donahoe het merk snel genoeg kan transformeren. 

De positie van Donahoe is ook afhankelijk van Nike-oprichter Phil Knight. Hij heeft met zijn controle over het bestuur en de bedrijfsaandelen een belangrijke invloed op de besluitvorming. Zonder zijn goedkeuring is een wijziging in het management onwaarschijnlijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!