Victoria’s Secret toont weer zwarte cijfers

Victoria’s Secret toont weer zwarte cijfers

Ondanks een lichte omzetdaling van 1 procent heeft Victoria’s Secret het tweede kwartaal van 2024 afgesloten met een nettowinst van 32 miljoen dollar (28,8 miljoen euro). Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse lingeriemerk.

De omzet kwam uit op 1,41 miljoen dollar. Dat is een lichte daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (1,42 miljoen dollar). De directe winkelomzet daalde in het tweede kwartaal met 5 procent. Dat is wel minder dan de omzetdaling van 14 procent in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee lijkt de strategiewijziging om in te zetten op de opening van nieuwe winkels op hightrafficlocaties zijn vruchten af te werpen.

Het nettoverlies van bijna 900.000 dollar van vorig jaar wist het bedrijf om te zetten in een nettowinst van 32 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat steeg het afgelopen kwartaal naar 62 miljoen dollar. Dat is meer dan 2 keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Voorspelling
Op basis van deze resultaten heeft Victoria’s Secret de verwachtingen voor het volledige boekjaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf voorspelt nu een omzetdaling van ongeveer 1 procent. Verder wordt verwacht dat het operationeel inkomen tussen de 275 miljoen en 300 miljoen dollar uitkomt. Dat is hoger dan de eerdere schatting van 250 miljoen tot 275 miljoen dollar. Het modemerk laat verder weten in de kwartaalcijfers dat de bekende Victoria’s Secret Fashion-show terugkomt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!