Jumbo schrapt kwart banen hoofdkantoor

Jumbo schrapt kwart banen hoofdkantoor

Jumbo schrapt in totaal 350 banen van het hoofdkantoor. Voor de reorganisatie had de supermarkt 1400 arbeidsplaatsen in Veghel.

Er vervallen 500 banen op het hoofdkantoor, maar er komen wel 150 nieuwe banen bij. Daardoor gaat het per saldo om 350 banen. Het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen draagt bij aan de kostenbesparing die Jumbo al eerder in gang zette, zo luidt het statement van het bedrijf.

De organisatie wordt volgens Jumbo zelf op deze manier optimaler ingericht om winkels en klanten nog beter te bedienen. In de afgelopen maanden is gewerkt aan de uitwerking van de vernieuwde kantoororganisatie en een andere manier van werken. Inmiddels is een start gemaakt met de nieuwe organisatie.

Ton van Veen, ceo van Jumbo: “We geloven in deze ontwikkeling en zijn ervan overtuigd dat het een grote bijdrage zal leveren aan onze ingezette koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’. Maar hoe belangrijk deze stap ook is, het is niet eenvoudig en zeker niet wanneer het ook de banen van collega’s raakt."

Van Veen kondigde het schrappen van de banen al in mei aan. Ook toen stelde hij dat het niet makkelijk is om banen van collega’s te laten verdwijnen.



Jumbo-ceo Ton van Veen is op 12 september spreker tijdens RetailTrends Live in het DeLaMar theater in Amsterdam. Van Veen gaat in gesprek met interviewer Rick Nieman over hoe Jumbo terugkeert naar de basis en focus houdt op overmorgen: ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’.
Verder staan Raymond Cloosterman (Rituals), Wouter Kolk (Ahold Delhaize), Jan Baan (Omoda) en retailfuturist Kate Anketill op het sprekersprogramma. Wil je hier bij zijn? De laatste kaarten zijn hier beschikbaar. www.retailtrendslive.nl 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!