Mogelijke overname Cassis & Paprika: prepack-faillissement aangevraagd

Mogelijke overname Cassis & Paprika: prepack-faillissement aangevraagd

De Waalse kledingretailgroep Cassis & Paprika heeft donderdag een pre-packfaillissement aangevraagd met het oog op een mogelijke overname, zo meldt De Tijd.

Volgens de Vlaamse zakenkrant heeft investeerder Futura Capital Fund een ‘aanzienlijk' bod uitgebracht op ongeveer 70 procent van de winkels en het personeel van het hoofdkantoor.

Het Belgische Cassis & Paprika, dat dameskleding in grote maten verkoopt, verkeert al langer in zwaar weer. Begin dit jaar vroegen de twee modemerken al bescherming tegen hun schuldeisers aan. Eerder was sprake van een doorstart dankzij een kapitaalverhoging van de aandeelhouders. Hierdoor kon het grootste deel van de winkels verder onder een nieuw vennootschap. Voor het 'oude' bedrijf, waar 9 winkels onder vielen, werd faillissement aangevraagd. De winkels sloten hun deuren en er verdwenen 67 banen.

Uit een brief van de directie aan het personeel die persagentschap Belga kon inkijken, blijkt nu dat banken verwoede pogingen hebben gedaan om een stokje te steken voor deze plannen. Hierop heeft de directie gesprekken gevoerd met potentiële nieuwe investeerders, zo staat in de brief. Een van die investeerders, Futura Capital Fund, heeft nu een bod gedaan.

‘In deze context, en om een definitief einde te maken aan de acties van de schuldeisers, zijn we verplicht om een verzoek tot pre-packfaillissement in te dienen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant’, valt te lezen. Vanaf dan is het aan de potentiële koper om met een aangestelde curator te onderhandelen.

Cassis Paprika heeft 136 winkels in Europa, waarvan 25 in Nederland. Bij de keten werken 660 mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!