America Today toont weer zwarte cijfers; MS mode ziet winst flink dalen

America Today toont weer zwarte cijfers; MS mode ziet winst flink dalen

America Today heeft na een jaar van rode cijfers weer een positief ebitda. MS Mode zag zowel de omzet als ebitda dalen, zo blijkt uit de jaarcijfers over 2023 van Cool Investments.

America Today komt uit op een ebitda van 1,4 miljoen euro over het boekjaar 2023. In 2022 noteerde de fashionretailer een verlies van 4,1 miljoen euro. De netto-omzet steeg met ongeveer 5 miljoen euro: van 48,6 miljoen euro in 2022 naar 53,7 miljoen euro in 2023.

De stijging van de netto-omzet is gerealiseerd ondanks dat het aantal verkooppunten is gedaald. Het bedrijf heeft een aantal shop-in-shops gesloten en ging van 70 naar 56 filialen. Voor 2024 heeft het bedrijf weer op uitbreiding ingezet: er moeten 8 filialen in de Benelux en 3 in Duitsland bij komen.

MS Mode
MS Mode zag zijn winst (ebitda) met bijna de helft dalen; van 8,1 miljoen euro over 2022 naar 4,3 miljoen euro in 2023. De netto-omzet daalde eveneens van 122,3 miljoen euro tot 120,5 miljoen euro in 2023. De retailer wijdt dit aan de naweeën van corona. Na sterke stijgingen van het online-aandeel in de omzet in de corona-periode is dit aandeel weer terug naar een ‘normaal’ niveau. 

Net als in 2023 zal het winkelbestand in 2024 worden uitgebreid in alle landen waarin MS Mode actief is: Benelux, Frankrijk en Spanje. Hoeveel vestigingen er precies bijkomen, maakt de modeketen niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!