RetailTech: slimme verkoopautomaten met dynamische aanbiedingen

RetailTech: slimme verkoopautomaten met dynamische aanbiedingen

Technologische innovatie stelt retailers en merken in staat klanten beter te bedienen. Ook tools die de business aan de achterkant efficiënter maken zijn in trek. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie opvallende innovaties uit binnen- en buitenland. Deze week: Selecta, Depop en Amazon.

Selecta

Dit najaar zullen er steeds meer ‘Smart Vending Machines’ in het Nederlandse straatbeeld verschijnen, kondigt Selecta aan. Momenteel loopt er een test met zo’n 50 apparaten in Nederland en België. De nieuwe generatie verkoopautomaten kenmerkt zich volgens het foodtech-bedrijf door intuïtieve touchscreens, dynamische prijsaanpassingen en een uitgebreide productselectie. Zo kunnen er tot 48 producten aangeboden worden in een machine. Daarbij verminderen dynamische aanbiedingen volgens Selecta de noodzaak tot technische interventies met 30 procent, doordat het systeem bij storingen of uitverkochte producten automatisch andere items aanbeveelt. Dat wijst een test in Groot-Brittannië uit. Het bedrijf benadrukt dat de digitaliseringsslag het mogelijk maakt om onder andere happy hours en promoties tijdens daluren in te...

Technologische innovatie stelt retailers en merken in staat klanten beter te bedienen. Ook tools die de business aan de achterkant efficiënter maken zijn in trek. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie opvallende innovaties uit binnen- en buitenland. Deze week: Selecta, Depop en Amazon.

Selecta

Dit najaar zullen er steeds meer ‘Smart Vending Machines’ in het Nederlandse straatbeeld verschijnen, kondigt Selecta aan. Momenteel loopt er een test met zo’n 50 apparaten in Nederland en België. De nieuwe generatie verkoopautomaten kenmerkt zich volgens het foodtech-bedrijf door intuïtieve touchscreens, dynamische prijsaanpassingen en een uitgebreide productselectie. Zo kunnen er tot 48 producten aangeboden worden in een machine. Daarbij verminderen dynamische aanbiedingen volgens Selecta de noodzaak tot technische interventies met 30 procent, doordat het systeem bij storingen of uitverkochte producten automatisch andere items aanbeveelt. Dat wijst een test in Groot-Brittannië uit. Het bedrijf benadrukt dat de digitaliseringsslag het mogelijk maakt om onder andere happy hours en promoties tijdens daluren in te regelen.

Depop

Automatisch een product-listing maken op basis van één foto: online marktplaats voor tweedehandskleding Depop, dat onderdeel is van Etsy, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die verkopers veel werk uit handen moet nemen. De tool kan mede door beeldherkenning geautomatiseerd itemattributen invullen, zoals categorie, kleur, subcategorie en merk. Volgens Depop is het proces ontworpen om authentiek te zijn aan de unieke, spreektaalachtige toon van de Depop-community, met relevante hashtags en de kenmerkende manier waarop verkopers hun voorraad op de marktplaats beschrijven en representeren. Vooralsnog kunnen alleen gebruikers in Engelstalige landen er gebruik van maken.

Amazon

In aanloop naar de feestdagen heeft Amazon een AI-gestuurde videoadvertentie-generator gelanceerd. De nieuwe feature binnen de Sponsored Brands-campagnesuite maakt met een druk op de knop van een foto een video. Uit de eerste reacties valt op te maken dat het resultaat nogal basaal is, maar het gemak waarmee een video wordt gemaakt, kan interessant zijn voor kleine en middelgrote retailers. Temeer omdat Amazon zijn advertentiepartners geen extra kosten rekent voor de nieuwe feature. Bij Gellé Frères, een Franse detailhandelaar in huidverzorging, leidde het werken met de tool al aanzienlijke tijdsbesparing en konden er video’s gemaakt worden voor producten die daar voorheen niet voor in aanmerking kwamen, zo laat een toelichting op de lancering lezen.

RetailTrends organiseert dit jaar de zevende editie van What's Next in Retail Tech. Onder andere Gordon Smit (Global IT Director van Hunkemöller) komt vertellen over de technologische innovatie binnen zijn bedrijf, trendwatcher Richard van Hooijdonk deelt een kijkje in de toekomst en China tech expert Ed Sander neemt de bezoekers mee in de wereld van Temu. Voor meer informatie, check de website van het evenement: What's Next in Retail Tech 2024

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!