Skins opent 2e winkel in België

Skins opent 2e winkel in België

De Nederlandse cosmeticaretailer Skins opent begin december een boetiek in Antwerpen. Het is de 2e vestiging in België en de 21ste vestiging van het merk.

Eerder opende Skins ook een winkel in Gent. Medeoprichter Philip Hillege gaf begin dit jaar al aan kansen te zien voor meer winkels in België. Daarnaast heeft het bedrijf plannen om de Franse en Duitse markt te betreden.

Om deze doelen te bereiken waren ‘diepere zakken nodig’, aldus Hillege destijds. Die kwamen in de vorm van de Belgische investeerder Vendis Capital, die een meerderheidsbelang in het bedrijf kreeg. Daarmee kocht het private-equityhuis 5 particuliere investeerders uit. Medeoprichter Philip Hillege en ceo Claudia Pouw-Dullaart bleven aan als aandeelhouders. Het is niet bekend hoeveel procent van de aandelen Vendis in handen heeft.

Skins, dat in 2004 werd opgericht, heeft een jaaromzet van 40 miljoen euro. De retailer onderscheidt zich door het aanbod van nichemerken. Op dit moment heeft Skins 20 winkels: 13 in Nederland, 1 in België en 6 in Zuid-Afrika.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!