Modegroep Cassis Paprika gered door overname

Modegroep Cassis Paprika gered door overname

De Waalse kledingretailgroep Cassis Paprika wordt gered van faillissement door een overname. Na een zogenoemd pre-packfaillissement neemt het Luxemburgse Futura Capital Fund het grootste deel van de winkels over, meldt persbureau Belga.

De nieuwe investeerder neemt 89 winkels en 396 werknemers over. In Nederland gaat het om 21 filialen die worden gered. Cassis en Paprika hadden 25 vestigingen in Nederland voor de overname. Welke 4 winkels er dicht gaan, is nog niet bekend.

Ook in België (37), Frankrijk (14), Duitsland (12) en Luxemburg (5) worden vestigingen gered. De keten slankt daarmee flink af in België. Daar sluiten 23 winkels hun deuren en verliezen 118 personeelsleden hun baan.

Het Belgische Cassis Paprika, dat dameskleding in grote maten verkoopt, verkeert al langer in zwaar weer. Begin dit jaar vroegen de twee modemerken al bescherming tegen hun schuldeisers aan. Eerder was sprake van een doorstart dankzij een kapitaalverhoging van de aandeelhouders. Toen een overname op losse schroeven kwam te staan, besloot het bedrijf een pre-packfaillissement aan te vragen. Dit was met het oog op het vergemakkelijken van de overname, die dus geslaagd is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!