Harrods: ruim 250 claims wegens misbruik door voormalig eigenaar

Harrods: ruim 250 claims wegens misbruik door voormalig eigenaar

Luxe warenhuis Harrods is in gesprek met meer dan 250 vrouwen om beschuldigingen van seksueel wangedrag door voormalig eigenaar Mohamed Al-Fayed te schikken. Dat melden verschillende Britse media.

Het aantal vrouwen dat juridische stappen zet, neemt daarmee nog altijd toe. Eind september onthulde de BBC in een documentaire dat de miljardair, die vorig jaar overleed, door 20 voormalige medewerkers wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Vijf van hen zeggen door hem te zijn verkracht. Al-Fayed was van midden jaren tachtig tot 2010 (mede-)eigenaar van Harrods.

Naar aanleiding van de documentaire bood Harrods excuses aan. In een korte verklaring zei Harrods een versnelde procedure te zijn gestart om meldingen van betrokken vrouwen af te handelen nadat er in 2023 nieuwe informatie aan het licht kwam over eerdere beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Al-Fayed. Dit om langdurige juridische procedures voor de betrokken vrouwen te vermijden.

Al-Fayed was van midden jaren tachtig tot 2010 (mede)eigenaar van Harrods. Zijn zoon Dodi kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs, samen met prinses Diana, de voormalige vrouw van koning Charles III.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!