Game Mania sluit winkels in hoger tempo

Game Mania sluit winkels in hoger tempo

Game Mania verwacht zijn winkelbestand de komende twee jaar met tien procent per jaar af te bouwen. De groei van de webshop dwingt de retailer scherpere keuzes te maken voor zijn fysieke netwerk, zegt ceo Kris Lenaerts tegenover RetailTrends.

Game Mania heeft nu in totaal nog zo’n 75 winkels in Nederland en België. Dat is een daling van zo’n tien procent in de afgelopen vier jaar, maar Lenaerts verwacht dat het tempo van de sluitingen omhoog gaat. De webshop, die twee jaar terug werd gelanceerd, is inmiddels al goed voor een omzet van acht à negen vestigingen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het eerste jaar. “Dat zijn effecten die je hele bestaande model op zijn kop zetten en daar moet je naar handelen.”

Tegenover de sluitingen staan ook openingen van nieuwe locaties. Zo wil Game Mania dit en volgend jaar uitgroeien naar minstens acht vestigingen van zijn conceptstores, een formule die anderhalf jaar terug werd gelanceerd. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van het huidige aantal. Daarnaast opende onlangs de eerste Game Mania Zone, een retailzone binnen de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. In samenwerking met andere retailers wil Game Mania dat concept verder uitrollen. Hoewel hij geen concrete namen kan noemen, biedt zo'n partnership volgens hem veel kansen voor retailers. “Wij hebben een enorm bereik binnen de gaming community, die voor veel partijen moeilijk te bereiken is”, stelt Lenaerts.

Game Mania overweegt verder een nieuw standalone winkelconcept in de markt te zetten voor specifieke productgroepen, vertelt de ceo. Hij denkt daarbij aan hardware en accessoires voor pc games en aan merchandise. “Je kunt dan veel flexibeler zijn en op klantbehoeften reageren, omdat je met die producten niet gebonden bent aan een bestaande organisatie. Ik geloof heel erg in die specialisatie.”

Kris Lenaerts gaat op RetailTrends uitgebreid in op de uitdagingen van Game Mania in snel groeiende, maar ook snel digitaliserende markt.
 

Reacties

Jammer vind ik als ze stoppen

Geplaatst door Francisoc Bosch op 8 mei 2019 om 20:37

ik vindt dit onzel geplaatste zet ben jaren klant van game mania masr nu ze gaan sluiten bv hasselt vind ik echt super dom hoop da ze binnen kort voledig op dokken online en gedaant ermee daag game mania

Geplaatst door bart ketelslegers op 9 mei 2019 om 01:02

@ bart ketelslegers
Weet je wat pas onzel geplaatste is? Jouw belabberde Nederlands!

Geplaatst door Shadow Warrior op 9 mei 2019 om 11:04

@bart ketelslegers

Wut?

Geplaatst door Lee Lee op 9 mei 2019 om 13:30

Echt belachelijk die sluitingen. Moet nu minimaal een uur treinen om bij een game mania te komen.

Geplaatst door Erik Eskens op 9 mei 2019 om 16:42

Met prijzen voor occasie games die amper twee euro goedkoper zijn als de nieuwe versie in Dreamland kan ik geloven dat ze meer winkels gaan sluiten.

Geplaatst door Csaba Molnar op 9 mei 2019 om 16:59

Ik vindt het ook heel vervelend dat game mania in zaandam afgelopen december zijn deuren heeft gesloten, ik kwam er heel graag kon prima mijn games verkopen en kopen, en nu ben ik ook verplicht als ik een game wil kopen naar Amsterdam te gaan en dat is toch al gauw een uurtje voordat ik er ben,maar helaas het is niet anders

Geplaatst door David De Jager op 9 mei 2019 om 19:13

Laatste nieuws

RetailTrends