Appdate: Runkeeper, Newway en Grailed

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Runkeeper, Newway en Grailed.

Runkeeper
Een bedreiging voor Adidas en Nike zal het nog niet direct worden, geeft ceo Jason Jacobs van Runkeeper toe. Maar de fitness-app denkt wel flinke stappen te kunnen zetten op het gebied van e-commerce, en is daarom gestart met kledingverkoop. Met veertig miljoen gebruikers zijn er genoeg potentiële klanten.

De fitness-app start met de verkoop van tien verschillende tops. Sommige daarvan kun je alleen bestellen als je eerst een sportief doel hebt behaald, dat je eerder via de app hebt ingesteld. De eerste resultaten zijn al zichtbaar: van de mensen die een fitnessdoel behaald hebben, koopt tussen de vijf en zeven procent ook daadwerkelijk de kleding waartoe zij dan toegang hebben gekregen.

Blueselfservice
De zelfscanner in de supermarkt kun je voortaan links laten liggen. Newway en OpenUp hebben een zelfscankassa-app ontwikkeld, waarmee een mobiele telefoon de zelfscanner vervangt. De app, die als naam Blueselfservice heeft meegekregen, is gekoppeld aan de winkeldatabase. Daardoor krijg je productinformatie op je scherm en kun je de artikelen direct scannen om af te rekenen bij de zelfscankassa.

De app gaat nog een stapje verder dan zelfscannen. Zo kun je bijvoorbeeld allergieën invoeren. Zit een ingrediënt waarvoor je allergisch bent in een van de gescande producten? Dan zal de app daarvoor waarschuwen. De app wordt deze maand gepresenteerd tijdens de EuroCIS-beurs in Düsseldorf.

Grailed
Met platforms als Etsy, ASOS Marketplace en Swap zijn er voor vrouwen genoeg plekken om online tweedehands kleding te kopen en verkopen. Voor mannen was dat nog niet zo ingeburgerd. Grailed wil dat veranderen tweedehands shoppen een ‘tweede natuur’ maken voor mannen, en heeft daartoe een app gelanceerd. Eenvoudig mobiel tweedehands shoppen, zonder door een mobiele site te hoeven scrollen, zo is het idee.

Binnen de app is eenvoudig te zoeken via tags. ‘Grailed’ bijvoorbeeld voor de luxere merken, ‘Hype’ voor modieuze kleding en ‘Basics’ voor eenvoudigere, gangbare merken. De app is voorlopig nog gratis, maar Grailed-cep Arun Gupta waarschuwt dat dat mogelijk niet lang meer duurt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in